EUROPA TURNÉ 2002

1 juni NEUMÜNSTER, TYSKLAND 
Vi tog vägen om Neumünster i Tyskland 1/6 med fyra hundar, 2 puffar och 2 nakna. Rasen är ju delad i Tyskland så båda varianterna har egna cert, CACIB tävlar man ihop om. PREFIX HOT GOSSIP (p) äg Gunilla Skafar tog VDH Cert, klubb cert och CACIB eftersom hennes mamma PREFIX ABSOLUTELY FABULOUS (n) redan är Int Ch. PREFIX AB FAB tog också 2 cert. PREFIX HONK YOUR HORN äg Annika Östring 2 cert och res CACIB. PREFIX HOLD YOUR HORSES fick nöja sig med BH-2. Domare Fran Billhardt.

2 juni VADSTENA, SVERIGE
Dagen efter var det bara mamma Prefix som ställde upp i Vadstena, domare Karl-Gunnar Stafberg. PREFIX HOLD YOUR HORSES tog ytterligare ett cert och BH-2 och super showiga syrran PREFIX HOTLIPS ”Dolly” klämde till med att vinna cert och BIM och slog mor sin PREFIX AB FAB som slutade som BT-2. Stoltast är vi över Kungen på Prefix 11-årige Multi Multi Ch PREFIX DAMASCUS BH-3, BIR-veteran och BIG-4 veteran. Vi hade också en uppfödargrupp som fick HP. Vi hade tyvärr ingen möjlighet att ställa upp i stora ringen.

8 juni VÄNERSBORG, SVERIGE 
Säsongen är ju i full gång och Lördagen 8/6 ställde vi kosan mot Vänersborg där Karl-Erik Johanson dömde. BIR med ytterligare ett cert, CACIB blev det för PREFIX HOLD YOUR HORSES och trots att han ådrog sig en mindre skada i bakpartiet placerades han som BIG-5. BIM blev PREFIX ABSOLUTELY FABULOUSPREFIX HOT GOSSIP tog återigen cert och CACIB! Vilken liten pärla, grattis Gunilla S! Hold Your Horses sprang ivägen för HONK YOUR HORN som blev BH-2 med res CACIB. 
Detta skriver jag med hundarna runt mig slappandes i stolen vid ett spegelblankt hav lite norr om Stenungsund, där jag tillbringade min barndoms somrar. Vi är helt ensamma på en underbar festplats med fina välklippta gräsmattor att kines-rusa på och heta klippor att vandra över. Vattnet håller nog inte badtemperatur det är kanske däför ingen har letat sig ut hit. Passar oss utmärkt. På väg mot Broutställningen i Köpenhamn pasade vi på att hälsa på PREFIS MISS WORLD och matte Nina Björs i Lindome. Miss World kallas Dolly och hon är slående lik sin faster Dolly, PREFIX HOTLIPS. Lill-Dolly var otroligt söt som liten valp och idag vid 5 månaders ålder är hon om möjligt ännu sötare. Endast 25 cm hög men med härlig kropp och benstomme. Hoppas matte och hon hittar vägen till utställning. Nästa anhalt var syster PREFIX MARIA MAGDALENA som ju redan visat vilken kvalitet hon har genom att bli BIS-valp. Matte är ju Gunilla Skafar i Hyllinge som proffsigt visar PREFIX HOT GOSSIP (p) och bara längtar efter att ”Magda” skall fylla 6 och 9 månader. Snygg hemsida har äkta mannen Micke gjort titta gärna in. Kennelnamnet är på gång. I Skåne har vi också PREFIX LIVING WITH KITTE som bytt hem och nu är living with Eva och hennes familj. Verkligen roligt att se Saffy i så god kondition, en verkligt snygg tjej som brås mycket på sin mor Int Nord Tysk VDH It Mon Sp Gib Ch EUW-98 PREFIX SCANDAL BEAUTY (Bella). Att hon är lycklig och trivs med livet kan ingen ta miste på. 
Så blev det dags att besöka brosan PREFIX LORD HAVE MERCY som nyligen bytt hem och nu delar livet med Ingela Danielsson med sambo.
Jag önskar er alla varmt lycka till och jag är så tacksam och glad att ni ger mina ”små” en ny chans till ett bra och tryggt hem. Ytterligare en omplacering har vi i Skåne. Den frejdige PREFIX INDIANA JONE. har fått ett nytt hem, hoppas få träffa honom och nya matte på hemvägen.

15 juni KÖPENHAMN, DANMARK
Så blev det då lördagen den 15/6 och utställning i Köpenhamn. Domare var Dan Ericsson och BIR, cert, CACIB, championat och BIG-2 blev PREFIX HOLD YOUR HORSES, BH-2 blev PREFIX HONK YOUR HORN äg Annika Östring i Hyllinge, på söndagen i Malmö fick han sin chans då brosan var på väg till Normandie, cert, res CACIB och BH-2. Jättegrattis! Tillbaka till Köpenhamn där Cert, CACIB och BIM togs av PREFIX HOT GOSSIP, grattis!

NORMANDIE, FRANKRIKE
Semester i Normandie, promenader, vila, böcker, en och annan tavla målad. Hundarna uppskattar verkligen strandlivet, och så finns det KANINER här, det har vi inte hemma, vansinnigt roligt. Tänk, här finns inte en enda förbuds-skylt mot hund, inget koppelstvång. På campingen verkar nästan alla familjer ha hund. Kineserna väcker ju stor uppmärksamhet alla är intresserade. Det verkar som fransmännen vill ha rashundar. En ras som alltid har imponerat på mig är Beauceron, som i alla fall här i Frankrike, alltid är vänlig, värdig, artig, mjuk, otroligt ägartrogen, följd lydig och inte ett uns hundagresivitet. Hade den inte varit så stor och fällt så otroligt med päls hade den varit mitt självklara val av stor ras. Malinois är faktsikt rätt bra också, eller i alla fall kan vara, även om jag är övertygad om att vår Alfie är alldeles speciell.

23 juni MAUBEUGE, FRANKRIKE
Efter en veckas underbart strandliv blev det så dags för utställning igen, Maubeuge 23/6 domare var belgaren Norman Deschuymere. Kennel Oriental Jokes bjöd på motsånd bl.a. med ny engelsk import Jokima Just a Ledgend men PREFIX HOLD YOUR HORSES blev BIR med cert och CACIB. Inga andra svenskar var där men två finnar hade hittat dit, Jarmo Hilpinen med sina Griffoner, som också gör en utställnings turneé med avslut på Världsutställningen i Amsterdam.

29 juni WINDSOR, ENGLAND
En snabbvisit till England och prestigefyllda Windsor-utställningen ett sommarens Crufts. Dömde gjorde Mrs Diana Dowdler-Townsend (Moonswift). Jag känner ju henne mycket väl efter 15 år och tror mig veta vad hon tycker om. Jag var mycket nervös och osäker på hur det skulle gå. 67 hundar var anmälda och vann Open class och vann CC (engelskt cert) gjorde ”mammas lille Gulleplutt” PREFIX HOLD YOUR HORSES han slog bl.a. Crufts BIR vinnaren 2002 vilken fantastisk ära!. PREFIX ABSOLUTELY FABULOUS är inte domarens favorit men hon showade sig till Res CC slagen av Habiba Legally Blonde som blev BIR! Pats vann ju CC och BIM på Crufts 2001 och Res CC på Crufts 2002! Snabbt tillbaka till färjan till Calais för att nästa dag vara i Uden i Holland.

30 juni UDEN, HOLLAND
Hollands enda utomhusutställning var förvillande lik en svensk med kall blåst och mulet väder. Pats tyckte inte om vinden och slutade som BT-2. Sonen Hold Your Horses hade inget emot blåsten och seglade fram till cert, CACIB och BIM. Domare Peddie
Nu laddar vi batterierna i väntan på Världsutsällningen i Amsterdam på lördag dit 130 kineser är anmälda!

X