Prefix

Gunilla Agronius & Rebecca Agronius
Lagastigsgatan 5
287 32 Strömnäsbruk, Sverige
0736-91 57 89
gunilla@agronius.se

Vi finns i sydöstra hörnet av Småland, strax norr om Markaryd.

KENNEL PREFIX i Montmartre, Paris 2011.

ÅRETS UPPFÖDARE
1994, -95, -96, -98, -99, -2000, -2004, 2006, 2007, 2008,
2009, 2010, 2011, 2012 och 2013

HAMILTONPLAKETTEN
Svenska Kennel Klubbens högsta utmärkelse till uppfödare

Kennel Prefix fick HAMILTONPLAKETTEN
2001.
Den första uppfödare av Chinese Cretsted som fått denna utmärkelse.

Vilken otrolig ära! Denna utmärkelse,
det största erkännade en uppfödare kan få…
… manar till eftertanke.

Har jag gjort mig förtjänt av den?
Det enda jag vet är att jag satsat allt för kinesen.

Tid, pengar, nästan tio års stryelsearbete, gråtit ibland och skrattat ibland men alltid känt mig engagerad och jag har alltid strävat mot det bästa för kinesen, både den pälsade och nakna. Jag vet att det finns många lyckliga och glada ägare till mina kinesvalpar… Kennel Prefix
Hundar har funnits i min familj från första början. 1959 hade jag sparat 250 kr och kunde då köpa min första egna hund, collien Sham. Vi tävlade i lydnad och han ställdes ut med blandat resultat, men roligt hade vi. Många hundar har det blivit genom åren. Lite speciell var afghanen Falstaff (eng imp Bondor Indian Summer) som förutom att bli S och Fin Ch också blev bruksmeriterad, en verklig bedrift. När det sedan blev giftermål och barn såg jag möjligheten att börja med uppfödning. Jag hade då haft en och annan strökull och hade skaffat mig kunskap och lite erfarenhet. Valet föll på dvärgschnauzern, en underbar familjehund. Nu är vi framme vid 1979. Uppfödningen blev mycket vinstrik och till min stora glädje har kennlarna Motown och Forsis fortsatt med Prefixlinjen.

1987 började mitt vinthundshjärta klappa igen, då jag för första gången fick se en chinese crested powder puff. Suget efter en mer exotisk och ”häftig” ras blev mer påtagligt. Så när kinesen kom i min väg fann jag att den helt motsvarade det jag sökte. Det hela började med puffen eng imp Ch Moonswift Sugar Puff. Som blev mor till kennelns över hela Europa stor vinnande powder puff Multi Ch Prefix Damascus.Han blev Sveriges mesta champion alla raser genom campionat i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, VDH, Holland, Belgien, Frankrike, Schweiz, Österrike, Monaco, Italien, Gibraltar, Luxembourg därtill två gånger World Champion, Bryssel 1995 och Milano 2000 (BIR), Det går inte att uppskatta vad han betytt för rasen.

På den nakna sidan är det Nord Lux Ch Prefix Hold Your Horses som är den lysande stjärnan. Han startade sin karriär med BIS-Valp på Världsutställningen i Portugal 2001. Hans mor Int Nord Lux Ch Prefix Absolutely Fabulous vann CC (Cert) och bästa tik på världens största utställning, Crufts 2001 av 60 tikar. Året därpå blev hon tvåa bästa tik.

Mina hundar lever familjeliv, dom är alla rabiesvaccinerade och ett par gånger om året drar vi, hela gänget, söderut till solen, mycket uppskattat, inte bara av dom nakna. Naturligtvis blir det många utställningar och det har blivit många oförglömliga minnen. Jag har fött upp 7 kineser med 8 världsvinnartitlar och 5 Europachampions.

Gunilla Agronius

kennelprefix@hotmail.com

073-691 57 89

Foton: Högst upp Gunilla och Rebecca Agronius, ©Nilsson och Gunilla och Prefix Hold Your Horses ©Ricke.nu

 

 

 

 

X