Världsutställningen i Polen

VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN I POZNAN I POLEN
11 nov med 256 anmälda kineser var på många sätt en positiv upplevelse. Fina hallar som dock tyvärr var kalla i synnerhet tikringen var kall och dragig. På torsdagen hade det tydligen varit totalt kaos men på söndagen då kineserna bedömdes hade dom fått ordning på allt och finalerna flöt fint. Det var en helt fantastisk stämning runt stora ringen och publiken var kvar ända till slutet. Dom enda kineser som placerade sig i finalerna var Prefix hundarna i brace (parklass) vi kom på tredje plats av 62 anmälda grupper. Tävlingen är mycket populär på kontinenten.
I rasbedömningen lyckades Ch PREFIX MY DARLING CLEMENTINE bäst med sin andra placering i öppen klass och Ch PREFIX REALLY SOMETHING som fyra i championklass.
Merparten av hundarna var polska och antingen var dom stora och grova eller små och klena, överlag var dom alldeles för korta. Obegripligt att dom  inte presenterar sina hundar enligt standarden, helt pälsade svansar, halva ben med päls och päls ner på halva ryggen, helt förfärligt. Ett stort problem  är öronen som mestadels var helt nerrakade men ändå svajiga. Nästan alla hade för högt ansatta öron som stod rätt upp på huvudet vilket helt förstör uttrycket.
 
Helgen efter var det dags  för Nord Vinnar utställning i Hamar 18/11, domare Jouko Leiviskä. Bland hanarna kom Bitte med Boney (PREFIX TIPPERARYBH-3 ett snäpp från Certet.


Foto Malin Österberg


Håkan med Madde (PREFIX UPSTAIRS MAID
placerade sig som BT-5.


CERT CACIB och CHAMPIONAT och VINNARTITEL tog NORD CH PREFIX SWEDE SMELL OF SUCCESS (Gudrun). Tyvärr kunde jag inte stanna till gruppen.
 
Samtidigt som Hamar var Rebecca i Kortrijk i Belgien och tog båda Certen och CACIB med Higgins (DK CH PREFIX STOMPIN AT THE SAVOY) och Cleo (S DK CH PREFIX REALLY SOMETHING). Även ALFIE Malinois var utställd på Belgarutställningen samma helg och fick excellent.  
 
Så väntar vi på årets sista utställnig om några veckor.

X